Fixa utsidan av hemmet

UtsidanSå här när sommaren närmar sig med stora steg kan det vara en bra idé att fixa till utsidan av hemmet och då i första hand trädgården för att göra denna lika fin som resten av huset. Även altan och uterum kan vara sådana saker som kan behöva fixas med ifall man vill få en snygg utsida på sitt hus.

Belysning

Lampor och belysning är något som verkligen kan göra skillnad i en trädgård. Vill man ha en enklare form av belysning kan ett par lampor på husväggen räcka gott. Extra snyggt blir det dock om man integrerar belysningen i själva trädgården genom att till exempel sätta små lampor i träden eller låta grusgången vara upplyst. En annan variant är att ha belysning i olika färger, dock inte så mycket så det börjar likna julpynt.

Altanbygge

Har man inte redan en altan kan det vara all idé att bygga en sådan. Inte bara är det skönt att sitta på en altan en härlig sommardag, det ser dessutom ganska snyggt ut då en altan blir något av en förlängning av själva huset. Att bygga en altan behöver inte alla vara så svårt som man kanske tror, det gäller bara att planera väl och inte bygga för stort. Se fler tips här.

Plantera

Genom att plantera går det att förändra trädgården från tom och trist till sprudlande och inbjudande. Vill man få till den där perfekta trädgården som verkligen får både grannar och förbipasserande att titta lite extra länge är ett bra tips att lägga ner lite tid och verkligen planera sin trädgård in i minsta detalj. När det kommer till vad man ska plantera så är mycket färgglada blommor samt lummiga träd och buskar något som nästan alltid landar i ett bra resultat i slutändan.

Uterum

Ett charmigt uterum är alltid skönt att sitta i, framför allt när kvällen blir sen och det blir lite kyligt. Ett bra tips om man vill ha ett snyggt uterum är att behandla det som vilket annat rum som helst i huset och verkligen lägga ner lite tid på inredningen. En soffa i uterummet är en bra idé för att få till en riktigt mysig känsla.

This entry was posted in Tips.