Ge gamla möbler ett nytt liv

Gammal möbel

Vi börjar mer och mer förstå hur mycket vi påverkar hela vår jord med våra bestående och oåterkalleliga avtryck genom vårt slit och släng tänkande men som tur är så sprider sig miljömedvetenheten hos oss i västvärlden. Vi har börjat förstå att vi måste agera nu om vi ska kunna rädda jordens förstörelse. Ibland kan det kännas som att det lilla jag som enskild människa kan göra är för lite men som man säger, “många bäckar små”.

Second hand har de senaste åren blivit en stor trend och att återvinna både kläder, husgeråd och möbler är ett bra sätt att tänka miljömässigt. Förutom att det är ett bra miljöval att återvinna gamla möbler så gör det också att du får ett mer personligt hem då de möbler du återvinner inte går att hitta i var och vartannat hem. Vi kastar tusentals möbler varje år på tippen och detta har uppmärksammats av en del runt om i landet som faktiskt har börjat samla in och ta emot gamla möbler direkt på återvinningscentralen för att sedan restaurera möblerna och sälja dem vidare. Ett exempel på det är företaget ReFurn som i en artikel i DN berättar att de står varje helg på Bromma återvinningscentral för att ta emot de möbler som annars kulle ha eldats upp eller kasserats. De har gett nytt liv i ca 6000 möbler och jobbar efter tankesättet att hellre återvinna och sälja många möbler än att sälja få. Deras vision är att de ska kunna sprida detta över Sverige genom franchising eftersom efterfrågan och möjligheterna är stora.

Har du tröttnat på någon möbel hemma så prova att sälja den vidare på blocket eller har du Facebook så finns det en uppsjö av köp och sälj sidor där. För något du inte längre har behov av finns det någon annan som har.