Inred små rum

Att lyckas inreda ett litet rum kan verka svårt. Vilka möbler får plats och vilka behövs? Finns det utrymme att röra sig på?

Jodå nog finns det det alltid, finns det hjärterum.. och så vidare. Här kommer några smarta tips på hur du får lite mer rymd i ett mindre rum.

Speglar

Skapa rymd med hjälp av speglar och belysning

Med hjälp av speglar och ljussättning kan man få känslan av att rummet är större än det egentligen är. Ljuskällor i olika former kan såväl skapa som eliminera skuggor och därmed skapa en känsla av att rummet är större. Speglar har en förmåga av att dimensionera rummet och fåt atmosfären att kännas mer öppen. Speglar kan du hitta i många varierande storlekar som enkelt kan hängas upp på väggen och arrangeras på olika sätt.

Låt garderoberna få spegeldörrar för att skapa en större atmosfär eller klä väggen med många små speglar i olika former och storlekar. Plötsligt har man trollat bort den trånga och instängda känslan mot det öppna och luftiga. På Stegbo Möbler kan du hitta speglar i varierade former och storlekar. Spegelserien Francois Ghost finns till exempel i flera olika nyanser som kan kombineras och färgsätta det lilla rummet fördelaktigt. Spegeln Confetti har dessutom smarta hyllor på baksidan som kan passa det trånga utrymmet.

Förvara smart

I små rum med lite utrymme är det bra att satsa på rätt typ av förvaringsmöbler. Skaffa hellre en stor förvaringsmöbel än flera små. Dessa kan i stället för att skapa ordning ha en tendens att ge ett rörigt intryck över rummet. Välj också möbler i ljusa nyanser främst, de ger en illusion av att rummet är större och skapar dessutom en luftigare och trevligare känsla.

Vill du ha ytterligare tips på vad man kan tänka på när man bor litet, ta då en titt på denna artikel från Aftonbladet Hemma där man bjuder på en del tips och trick.