Praktiska prylar

För att förenkla vardagslivet finns det som bekant en rad olika prylar man kan skaffa sig för att göra tillvaron både lite lättare och kanske även lite roligare. Här följer några tips på praktiska prylar som passar i de flesta hem.

En pryl som är väldigt praktiskt att ha i ett hem och då i köket är en vattenkokare. Med en vattenkokare går det betydligt fortare att få vattnet att koka än vad det gör på spisen, vilket kan vara praktiskt om man har bråttom och knappt med tid. En annan fördel med en vattenkokare är att det går åt betydligt mycket mindre energi än vad det gör att värma vattnet på spisen, bra för både plånbok och miljö.

Mikrovågsugn är en annan praktisk pryl som bör finnas i varje hem. För den som gör storkok ofta och fryser in är en mikrovågsugn nästan ett måste eftersom det i den går betydligt fortare att värma maten än vad det gör på spisen, dessutom är det mindre energikrävande samtidigt som man inte behöver använda grytor, kastruller och stekpannor, vilket sparar disk som ju alltid är välkommet.

Om man gillar kolsyrade drycker är en sodastreamer en bra och praktisk pryl att ha. Förutom att man alltid kan få goda kolsyrade drycker när man vill, så sparar man också både pengar och plats i kylskåpet eftersom man inte behöver köpa så mycket läsk och mineralvatten.

Även utanför köket finns många praktiska prylar som kan vara bra i hemmet. En sådan är en dockningsstation för Iphone, vilket gör att man kan lyssna på musik via sin telefon utan att använda hörlurar.

För den som vill ha det lite extra rent där hemma kan en handdammsugare vara en bra och praktisk pryl att använda vid städning på ytor där man inte kan använda en vanlig dammsugare som på exempelvis bord, högt upp på hyllor eller andra svåråtkomliga ytor. En handdammsugare går på laddningsbart batteri, vilket gör att man inte heller behöver ta hänsyn till sladdens längd när man städar.

This entry was posted in Tips.