Saker att göra själv

Ett personligt hem är full av saker som man har gjort själv. Och det är inte så svårt som man kanske tror. 

Man behöver inte komma på alla saker själv för att det ska kännas personligt. Du kan hitta saker på nätet som du gillar och göra likadant. Men det roliga är ju att du inte behöver göra exakt likadant. Du kan byta ut färger, textilier och arbetssätt som passar dig bättre.

Kuddar

Att sy en kudde är hur lätt som helst. Man kan till och med göra det för hand. Skaffa ett billigt tyg som du gillar, eller så gör du om ett gammalt kuddfodral. Du kan använda Klorin för att bleka och skapa mönster på mörka tyger. På ljusa tyger kan man göra batik med textilfärger.

Eller så kan du välja att dekorera kuddfodral du har hemma med spetskanter, knappar och nitar. Det mesta går att göra utan några speciella verktyg och kostar inte mycket.

Klä om och spraya

Du kan göra om nästan vad som helst genom att klä om dem i tyger, papper eller tapet. Och vill man inte göra det kan man köpa sprayfärger i färghandeln eller billigt på nätet och göra om en silverskål till en orangematt retroskål. Spraya går betydligt fortare än att måla om och om man sprayar i tunna lager risker man inga linjer eller att det rinner. Vill man att det ska vara mer hållbart kan man spraya klarlack över.

This entry was posted in Tips.