Undvik de stora möbelkedjorna

shutterstock_157545272

Att inreda snyggt är en konst. Det är en evig balansgång mellan funktionalitet och stil, och många upplever det svårt att hitta en personlig inredningsstil. Att undvika de stora möbelkedjorna är ett bra sätt att hitta mer personliga möbler och skapa sig ett ombonat och omsorgsfullt inrett hem.

Det är lätt att falla in i ett mönster där man köper det mesta från de stora möbelkedjorna. Många lockas av enkelheten – att hitta funktionella möbler till bra pris, där dessutom det mesta är samlat på en och samma plats är helt klart perfekt för den som inte vill lägga för mycket tid och energi på sin bostad. Enkelheten har dock en baksida – en lägenhet helt inredd med produkter från de stora kedjorna blir ofta trist i längden, eftersom stilen lätt blir enformig och opersonlig.

De flesta vill inte bo i ett opersonligt hem, snarare tvärtom. Att istället vända sig till mindre möbelbutiker kan vara nyckeln till att hitta sin egen inredningsstil. Små butiker har ofta en mer särpräglad stil för att utmärka sig bland sina konkurrenter, vilket gör att deras utbud ofta är mer personligt och unikt.

Förutom att butiken erbjuder mer personliga möbler så bidrar man dessutom till ett mer hållbart samhälle, eftersom möblerna alltid byggs utifrån återbruk. Istället för att lägga sina pengar på slit-och-släng-möbler som bara ska hålla ett fåtal år för att sedan ersättas av nya, kan man investera i en kvalitetsmöbel. Många äldre möbler byggdes för att hålla under en livstid, och med en enkel restaurering kan många gamla klenoder hålla i minst en livstid till.