Uppvärmning av ditt hem

Det finns många olika sätt att värma ditt hem på, du kan värma genom direktverkande el eller genom centralvärme från din kommun. Antingen om du ska bygga ett helt nytt hus eller om ditt gamla befintliga system snart behöver bytas ut så är det ett viktigt val vilket värmesystem du väljer till ditt hus. 

Sveriges energimyndighet har sammanställt en broschyr med information om de flesta uppvärmningssystem samt råd hur du energieffektiviserar ditt hus. Den går att ladda ner eller beställa här. De flesta husägare vill såklart få ut det mesta möjliga utav sitt värmessystem till den billigaste kostnaden och gärna så miljövänligt som möjligt. De miljövänliga och energieffektiva alternativen blir bättre och bättre och är väl värda att kika närmare på vid en installation.

Variationerna är som nämnts många och att värma upp sin bostad med pellets har blivit allt vanligare. Har du en gammal oljepanna så kan du enkelt byta ut brännaren på den pannan och börja elda pellets. Moderna pelletspannor är så pass bra så att de sköter sig själva, det är bara att se till så det finns pellets hemma. Det sköter sig per automatik så du får optimal förbränning och rengör sig själv. Den håller koll på rökgasvägarna och sotar dessa med jämna mellanrum. Man får tömma den behållare som allt sot hamnar i. Om du har direktverkande el med vanliga element i dina rum så kan en kamin som du kan elda pellets i vara ett alternativ och ett komplement i uppvärmningen av din bostad.

Solpaneler är ett annat sätt att kunna få energi, här kan du reducera din kostnad för att värma upp både hushållsvatten och din bostad, visst det kräver en del förändringar på din bostad men i slutändan så får du en förnybar energi som efter ett par år inte kostar dig så mycket. Ta dig en funderare på vilken uppvärmning som skulle passa just dig och kontakta din kommun om du behöver rådgivning i energifrågor.

This entry was posted in Tips.