Charmigt uterum

Då uterum och liknande tidigare i första hand sågs som något man i princip bara satt i på sommaren har idag uterummen blivit lika viktiga som andra rum i ett hus eller hem.

LED slingaAtt skapa ett vackert uterum är inte alls så svårt som det låter utan faktiskt ganska enkelt, framför allt eftersom det idag finns mycket möbler och andra attiraljer som är speciellt lämpade för just uterum. Uterum går att ordna så de i princip är ett extra rum i hemmet. Du har fått ett till vardagsrum som för dig närmare naturen utan insekter, regn och kyla.

Ett bra tips för att få ett mysigt och vackert uterum är att inreda likt andra rum i huset. Nuförtiden finns det exempelvis särskilda soffor för just uterum som nästan är ett måste för den som har ett lite större uterum och tänkt sig att inreda detta på bästa sätt. En matta på uterumsgolvet är ett annat bra sätt att göra uterummet lite mysigare. Även gardiner går alldeles utmärkt att ha i uterummet och kommer garanterat att öka mysfaktorn.

Olika former av belysning, som lampor och dylikt, är också ett sätt att göra uterummet hemtrevligt när man sitter i det på kvällen. Ett bra tips kan vara att satsa på ”mjukt” ljus som ligger nära golvet i form av låga lampor eller varför inte en LED-slinga. Fin belysning, till och med för flaggstången hittar du på Gardenhome. I ett uterum kommer man mest att vilja mysa och varva ner så man ska hålla sig borta från starka taklampor och höga wattal. Det är snyggt att flera smålampor så man kan lysa upp bara den del man sitter.

Växter är ett annat enkelt sätt att skapa ett vackert uterum på. Under sommarhalvåret kan växter med frukter på vara en god idé eftersom dessa gör uterummet lite färggladare. Gröna växter är också fantastiskt duktiga på rena luften och skapa en fräsch doft. Köp en stor planta att ställa i ett hörn och ha små, gröna växter på bordet tillsammans med en eller två ljuslyktor. På vintern kan man behöva ta in plantorna eller så byter man ut dem med köldtåligare varianter. Varför inte tillägna ett hörn åt grönsaksodling i blomlådor? Solmogna tomater och färsk sallad hela sommaren!