Fint i hemmet

Att få det fint i sitt hem, det vill vi alla ha. Vi har alla olika smak och uppfattning om vad som är snyggt och vad som passar ihop. Här ger vi er läsare lite tips på vad vi här på Hippahem.se tycker gör hemmet vackert.

Vad kan man då utsmycka sitt hem med som gör att det blir en härlig plats att vistas på. Vi tar upp några viktiga punkter.

Fina gardiner

gardinerFör att ge ett rum sin karaktär så finns det lite olika detaljer som avgör. En av de större detaljerna är gardiner. Gardiner finns i många olika modeller och utföranden, har man inte full koll så kan man såklart fråga någon om hjälp, men har man fallenhet för det här med nål och tråd så går det också att sy sina egna gardiner – förslagsvis dock att förändra redan existerande gardiner om man inte har mycket tid över – det tar sin tid att sy sina egna gardiner från scratch.

Persienner 

Persienner är ett utmärkt solskydd och insynsskydd, men kan också vara en snygg inredningsdetalj faktiskt. Persienner kan vara grå och och tråkiga, men de kan även vara till exempel träfärgade eller någon annan färg – eller material. Med snygga persienner kan man förändra ett rums karaktär med den ändrade färg- och ljussättningen som de åstadkommer. Ta en titt på videon här nedanför hur du med hjälp av rätt val av persienner kan förvandla rum från en karaktär till en annan på några ögonblick.

Snyggt golv

Något annat som utan tvivel kan förändra ett helt rums karaktär är golvet. Ett golv bör man välja med omtanke eftersom det, liksom väggarna just bestämmer mycket av rummets karaktär. När du väljer så ska du tänka på vilken typ av rum som golvet ska läggas i och vilken karaktär du vill ha i rummet.  Exempelvis så bör du kanske välja ett hådare trägolv eller ett laminatgolv i ett rum för barn med tanke på slitaget, medan du i köket väljer ett golv som står emot fukt. Läs mer om vilket golv som passar sig, och i vilka rum.