Egensnickrat julpynt

Något som hör julen till är att dekorera och pyssla i hemmet. Att göra sitt eget julpyssel är alltid roligt och du kan på så sätt få ett hem med mer orginella och annorlunda detaljer. Här är lite tips på vad man kan göra själv.

gamla jeans

Servettringar i jeans

Något som här julen till är dukningar och middagar, gärna många och långa sådana. Det kan då vara roligt att få en extra touch på dukningen, ett tips är att göra servettringar i jeans. Alla har vi några gamla jeans som ligger hemma, antingen söndernötta eller oanvända för att de inte känns bra. Ta dessa och komponera ihop några unika servettringar. Ta gärna tyg från olika jeanspar för att få servettringar i olika tvätt och färg.

Tygpåse för alla julkort

Något som brukar fylla postlådan och sedan även köksbänken är alla julkort som kommer till jul. Ett tips är att ta fram något tyg som ligger och sy en vacker julkortspåse i tyg. Ett tips om du även kommer att sy servettringarna är att välja ett tyg i jeans, du skapar då en vacker helhet i hemmet.

Paketkalender

Idag finns massor av julkalendrar att köpa. Några med godis och andra med små artiklar och produkter. Ofta kostar dessa en hel del så ett tips är att sy en kalender själv. Ta ett enkelt tyg och sy fast små lappar, 24 stycken där du kan lägga artiklarna i. Ett tips är att göra kalendern till en aktivitetskalender och istället lägga små lappar med aktiviteter i fickorna på kalendern. En aktivitet kan vara “Att baka en kaka och bjuda mormor” eller kanske “skänka en julklapp till utsatta barn”. Hitta på aktiviteter där barnet kan göra saker för att få andra glada, det brukar uppskattas mycket.

 

 

This entry was posted in Tips.