Fint i vardagsrummet

BraskaminI sin hem vill man förstås ha det fint och trivsamt, de olika rummen har olika funktion och olika stämning. Ett rum som brukar kunna få ha lite extra betoning på ett mysigt rum är vardagsrummet som vi ska skriva lite om här.

Mysstämning – eller?

Skall man följa vissa experter på inredning så kan det dock verka som att mysfaktorn lyser lite med sin frånvaro. Något som är modernt just nu är inredning som vetter mot det postmodernistiska. Den postmodernistiska inredningen kan sägas vara lite kall och avskalad om man jämför med andra inredningsstilar så som lantlig inredning där det istället handlar om mycket detaljer och prylar som skänker den där lantliga och gammeldagskänslan över rummet. I ett postmodernistiskt korrekt rum så är det väldigt ljust med vita färger, gärna på både väggar, golv och möbler. Det ska vara en väldigt clean känsla helt enkelt.Nu kanske man tycker om det där med att det känns väldigt rent och undanstädat, som det gör med en sådan inredning. Men samtidigt så vill man ändå ha den där känslan av att ha ett rum att sätta sig och mysa i med familjen. Ett tips vi då kan ge är att sätta in en braskamin i rummet. En braskamin är en perfekt mysskapare i ett rum då det dels skänker en avslappnande känsla att sitta och titta på den smattrande elden – ni vet väl känslan att sitta runt en lägereld och stirra in i elden. Och dels så ger det också ordentligt med värme i rummet, något som väl aldrig är något dåligt.Andra saker man kan göra för att få det extra mysigt i sitt vardagsrum och fortfarande passa in i den mer postmoderna stilen är exempelvis att på möbler eller varför inte som en tillfällig sittplats framför tv:n, ha en ljus och mysig får- eller renfäll.

Enhetligt

Oavsett om man väljer att följa trenderna med det postmoderna, cleana vardagsrummet eller inte så vill vi tipsa om att rummet ska vara enhetligt. Har man valt en postmodern inredning så är förmodligen redan detta löst, men om man går runt i tankarna på ny inredning så är det viktigt för helhetskänslan att rummet är enhetligt. Med enhetligt så menar vi att saker och ting skall passa ihop, färger, gardiner och så vidare. Det är också bra om möblemangen är tillverkade i samma material, exempelvis samma träslag.Vardagsrum