Roliga detaljer

Ett hem är inte ett hem om man inte visar vem som bor det. Det ska synas att det är ditt hem och inte någon annans. Detta kan man visa på flera olika sätt. Ett sätt är att dra in lite roliga och ovanliga element i hemmet. 

Det roliga behöver inte vara saker som får en att skratta när man ser det, även om sådana inredningsdetaljer är också behövliga ibland. Men roligt kan också vara väldigt stilrena och klassiska saker, bara det att man har ändrat deras användningsområde eller ställt dem på en plats där man inte brukar ha dem.

Något så simpelt som att använda vinflaskor till ljus tillför en personlig touch till hemmet, även om många andra har gjort det tidigare. Vad som gör det till din design kan visa sig genom att du målar vinflaskorna eller fyller dem med något spännande.

Ett annat sätt är att använda udda belysning i hemmet. En idé vore att köpa en utomhuslykta och ställa i vardagsrummet. Du rör runt och skapar en utomhusmiljö inomhus. Sedan kan man liva upp ett tråkigt rum med en färgglad ljusslinga. Ljus i olika färger gör genast rummet gladare.

Lek med vad du hänger på väggarna. Visst kan man ha tavlor på väggarna men varför inte låta en vacker tapet tala för sig själv? Ta ut bilderna i ur tavelramen och häng upp endast ramen. Det är plötsligt en tavla som du kan flytta från rum till rum och som alltid kommer att passa in. Stanna inte där. Prova att hänga upp en vacker pläd eller filt med vackert mönster.

Vill man skapa roliga och udda detaljer behöver man bara komma ihåg en sak: ingen idé är för tokig för att testa.