Större renoveringar

Ibland kan det krävas större renoveringar i hemmet. Det kan främst bero på att någonting faktiskt är i sådant dåligt skick att akut renovering behövs. Men det kan också vara aktuellt för att höja värdet på hemmet vid en eventuell försäljning.

Det innebär till exempel att ett medelmåttigt kök inte alls är fallfärdigt eller fult trots att man totalrenoverar det. Ibland kan värdet vid en försäljning höjas ganska mycket.

De alla flesta rum i hemmet har någon gång under sina livslängder ett renoveringsbehov. Ett nytt badrum samt kök brukar vara eftertraktat. Badrummet kan lätt slitas ut om det inte finns kakel på golv och väggar. Det är snyggt och lätt att hålla rent. Somliga väljer enbart att kakla väggarna i badrummet men vill man slå på stort så kör man helkaklat badrum inklusive golven.

Ett alternativ till kakel är klinkers som många också väljer. Att bygga ett nytt badrum kräver planering och eventuellt hjälp från experter. Tänk på att det krävs hantering av vattenledningar o.s.v. I övrigt bör man noga tänka igenom hur badrumsmöblerna ska vara utformade – mest för att frigöra utrymme i badrummet då dessa rum generellt brukar ha ganska begränsade ytor.

Vad gäller köket så brukar man välja att först och främst byta ut köksluckor. Eftersom köksluckorna är ett markant inslag i köket kommer man märka att byte av köksluckor förändrar mycket. Utslitna köksbänkar bör rivas ut och ersättas med nya fräscha. Kyl och frys kan med fördel bytas ut om de är omoderna. En elegant kran är exempel på vad som kan installeras för att förhöja ytterligare. Många inreder med många spotlights i köket. Både i taket och under köksskåp och liknande.

Det är förmodligen viktigast att hemmets insida är trivsamt, men vid en eventuell försäljning så får man inte glömma att det första intrycket är betydande. Om man till exempel bor i ett hus och ska ha visning så bör man verkligen måla om fasaden innan om det finns ett behov. En målad husfasad blir med åren sliten och färgen flagnar. Det är viktigt att hålla efter. Glöm inte att måla minst två lager.

This entry was posted in Tips.