Tryggt och trivsamt hemma

Det heter ju att ”Mitt hem är min borg” och det håller nog väldigt många med om. Det är dit man kan komma hem och slappna av helt och hållet efter en jobbig dag på jobbet. Det är här man har sina allra närmaste och käraste familjemedlemmar och det är under hemmet tak som man får vara sig själv.

Men för att det ska kunna vara den miljö där man ska få energin tillbaka och få slappna av fullständigt behövs det att man trivs. Hemmet kan lika gärna förvandlas till en ”andra arbetsplats” där man springer mellan tvättstugan och köket för att sedan stupa i sängen på kvällen.

Att trivas i sitt hem handlar mycket om hur man väljer att inreda det. Även om det enbart är saker, växter, mattor och möbler så skapas det en miljö som antingen kan vara kall och ogästvänlig eller varm och familjär. De inre faktorerna spelar alltså roll likväl som de yttre. För det spelar inte någon roll hur fint man har det inne om man är rädd för vad som finns utanför. För många är det en stor trygghet att installera ett hemlarm. Inte bara för att det avskräcker tjuven utan även för att man kan använda det som överfallslarm eller akutlarm om faran eller olyckan skulle vara framme.

Så visst stämmer det att ”Min hem är min borg” men sedan är det upp till var och en att både trivas och känna sig trygg i borgen.

This entry was posted in Tips.