Att fixa med huset

Som husägare så finns det alltid något som behöver göras. Det är inte alltid som det är fråga om någon stor renovering utan det kan vara allmänt underhåll så inget händer. Efter en lång vinter så kan det vara bra att inspektera taket för att kolla så allt är som det ska. Ta även en titt på hängrännor och stuprör så de fungerar som det ska.

Kanske det är dags för att tvätta av fasaden för att få den ren och så vacker som den bara kan vara efter det arbete man lagt ner på den tidigare. genom att man tvättar sin fasad så ser man också om något måste åtgärdas. Kanske är det så att fasadsiffrorna har hamnat på sniskan så de behöver rättas till. Kolla också upp fönsterfoder och fönsterplåtar så allt är som de ska och skydda på rätt sätt. Även vindskivor är något som utsätts under året och kanske är i behov för ett byte.

Det är viktigt att man regelbundet kollar upp saker som kan ha hänt på huset. Höst och vår är tidpunkter då man bör undersöka om något är galet. Hösten då allt ska ställas in för vintern då får man avsätta tid för en kontroll av huset. På våren då man ska ställa ut trädgårdsmöbler och börja fixa i trädgården så gäller det att inspektera för att se hur huset mår.

This entry was posted in Tips.