Byt ut några gamla lampskärmar hemma

Ibland behöver du ombyte och förändring för att må bra. Det kan vara skönt med förändring och ny inredning kan vara skillnaden mellan en nystartskänsla och känslan att vara fast i samma banor.

Dessutom kan nya färger och mönster bidra till att skapa mer liv och rörelse i rum som annars varit tråkiga och livlösa. Det är enkelt att komma igång med en förändring, exempelvis genom att byta ut lampor och lampskärmar.

Hur belysning kan förbättra ditt välbefinnande

Idag är det väldigt vanligt att förse rummen med rätt belysning, vilket också bidrar till ökat välbefinnande. Du kan styra din belysning och reglera den om det ska vara dämpad belysning eller extra starkt. På så sätt kan du anpassa belysningen efter ditt humör. När du är igång och behöver vakna till kan du höja ljusstyrkan eller installera flera lampor som ger maximal exponering. Om du är trött och behöver varva ner kan du dämpa belysningen, något som också enligt forskning bidrar till bättre sömn.

Trots att lampor kan bidra med väldigt mycket positivt kan lampskärmar också vara en inredningsdetalj att vara uppmärksam på. Såväl mönster som färger på lampskärmar kan komplettera inredningen i rummen och skapa en inbjudande miljö. Du kan hitta dina favoriter i webbshoppen A-ljus: Välj något här och njut av förändringen!