Hur man matchar porslin och glas på rätt sätt

Att välja rätt porslin och glas kan vara en konstform i sig själv. Men med lite kunskap om olika stilar och mönster, kan man skapa en vacker och harmonisk dukning som passar olika tillfällen. Här är några tips på hur man kan matcha porslin och glas på rätt sätt.

Bestäm din stil

Innan man börjar välja porslin och glas, är det viktigt att bestämma vilken stil man vill ha på sin dukning. Vill man ha en modern och minimalistisk stil, eller en mer romantisk och bohemisk stil? Genom att bestämma sin stil kan man enklare välja rätt porslin och glas som passar ens personliga smak.

Blanda mönster och färger

Att blanda olika mönster och färger kan ge en personlig och unik stil på dukningen. Men det är viktigt att inte överdriva och välja för många olika mönster. Ett tips är att välja en basfärg och sedan välja porslin och glas som passar den färgen.

Tänk på tillfället

Beroende på vilket tillfälle man ska ha, kan man välja olika typer av porslin och glas. Vid en finare tillställning kan man välja porslin med en finare dekoration och glas med en mer elegant form. Vid en mer avslappnad tillställning kan man välja porslin och glas som är mer rustika och avslappnade.

Matcha färgen på glasen med drycken

En annan faktor att ta hänsyn till när man väljer glas, är att matcha färgen på glaset med drycken. Rött vin passar exempelvis bäst i ett större glas medan vitt vin passar i ett mindre glas. Öl passar bäst i en ölkrus, medan champagne passar bäst i en champagneglas.

Var inte rädd att experimentera

När det kommer till att välja porslin och glas är det viktigt att ha kul och våga experimentera. Testa olika kombinationer och se vad som passar din personliga stil och smak.

Att matcha porslin och glas på rätt sätt kan göra stor skillnad på en dukning. Genom att följa dessa enkla tips kan man skapa en personlig och vacker stil som passar olika tillfällen. Så var inte rädd att testa och ha kul med ditt val av porslin och glas!