Rena fönster

tvätta fönster För att få ditt hem att glänsa gäller det inte bara att skura golven och torka damm. Det sägs att solen döljer inget och det stämmer minsann om du tittar på dina fönster. Smusiga fönster kan få även det renaste hem att kännas ofräscht och därför är det viktigt att rengöra dem noga. Nedan följer tips på hur du går till väga. Fler tips hittar du hos Ica-kuriren.

  • Skaffa de rätta redskapen. Det ska vara en fönsterskrapa, varmt vatten, diskmedel, handskar och två trasor av vilka en ska vara till vattnet och en ska vara för att torka av med.
  • När du har de rätta sakerna gäller det att vädret är bra nog, annars blir de smutsiga direkt om det till exempel regnar ute. Är det minusgrader kan du hälla lite T-röd i vattnet för att förhindra att det fryser.
  • Börja med att tvätta av fönsterbågen och rengör sedan rutorna, speciellt där det finns fläckar. Du ska tvätta från vänster nedåt mot höger och sedan använd skrapan – dra den i ett S-format mönster. Sedan ska du torka av med den torra trasan.
  • Ta in hjälp utifrån. En bra firma gör jobbet åt dig och de gör dina fönster som nya på nolltid.

Rena fönster ökar ljusinsläppet och gör ditt hem så mycket trevligare. Putsa gärna två gånger om året – en rejäl omgång på våren och så på hösten igen.