Tips till barnrummet

Barnrummet

Att inreda ett barnrum är ett litet projekt för sig, men även om det finns lite saker att ta tag i innan det är färdigt så kan det samtidigt vara riktigt skojigt att fixa och dona för att få det fint till de små.

Vi tänkte i denna artikel ge några av våra bästa tips som du kan ha i åtanke när du ska börja inreda. Det blir både praktiska tips och tips på smart möblering.

Tänk enhetligt

Det är skönt om ett rum är enhetligt. Det skänker en slags harmoni över anrättningen, och dessutom är det snyggt. Därför vill vi rekommendera att ni införskaffar möblemang som kan liknas vid en kollektion av möbler. För att visa ett exempel så kan du ta en titt på Dekorre.se som säljer barnmöbler och i nämnda typ av kollektion. På sidan hittar du ett flertal olika varianter, vart och ett med praktiska och snygga möblemang.

Få undan saker och ting

Som förälder förstår du nog vad vi menar med detta. I barnrum så är det inte sällan det ligger leksaker, kritor, kläder och annat möjligt, och omöjligt, utspritt över hela golvet. Detta är ett problem som de flesta barnfamiljer har. Man har för lite förvaring och för mycket saker som både gör rummet till ett rörigt slagfält och till ett inferno av färger och former. Ett tips för att lösa detta är att framförallt att ha förvaringskorgar, gärna på hjul och gärna ett par hyllor dit saker som inte passar sig att städa ned i någon av korgarna. Korgarnas största funktion är för att kunna få bort det mesta av alla leksaker som ligger och “skräpar” kring golvet.

Korta tips

  • Hyllor och leksaker bör placeras i paritet med barnens längd för att förebygga fallolyckor.
  • Rummet som stort ska gärna vara färgsatt i glada, inspirerande färger.
  • Kuddar i massor gör rummet till en mysig plats.
  • Glöm inte rullgardin eller persienner för att mörklägga rummet under de ljusa sommarnätterna.
  • Även om barn nog aldrig får nog av leksaker – skaffa lagom mängd, det gör det lättare att hålla ordning och reda.
  • Barn gör inte alltid som de borde. Exempelvis så händer det att de ritar på väggarna. Har du då en målad vägg så är det gjort i en handvändning att måla över det om väggen från första början är målad.

Lycka till!

This entry was posted in Barnrum.