Bekvämligheter

Kök

Vardagen rullar på i ständig takt oavsett vi vill det eller inte, vi kan ju inte stoppa tiden. Ibland är vardagen trist, ibland är den stressig, så är det bara. Men visst kan vi göra vårt hem och vår vardag lite mer bekväm – här kommer bästa tipsen på tjänster och prylar.

Det första tipset går ut på att vi kan försöka avlasta oss själva i vardagen. I en stressig tillvaro så kan det vara värt att lägga någon krona på att slippa göra vissa vardagsbestyr. Exempelvis städningen. Idag finns ett gott utbud på städfirmor runtom i landet, så det är bara att välja och vraka. Ett företag vi gärna rekommenderar är Assista, som du finner på Assista.se. Där kan du läsa om villkor och allmän information om både själva städningen och sekretessbestämmelser – alla är ju kanske inte bekväm med att släppa in okända människor i sitt hem. Med städningen kan du se det lite som att du köper dig mer fritid och samtidigt slipper en jobbig syssla i vardagen.

Nästa tips är egentligen flera tips på ett bräde. Det är ett antal smarta redskap till köket som vi tycker är riktigt finurliga, och som kan göra vardagen lite bekvämare. I länken kan ni se bilder på alla exempel vi tar upp här nedan.

Osthyvelhållare – Tycker du att det är lite kladdigt att hålla på och pilla med osten? Vill undvika att alla i familjen pillar och har sig på osten? Eller vill du bara skydda fingrarna från oturliga osthyvelskador? Då är osthyvelhållaren en smart pryl. Den ger bra stöd och går helt okej att skiva osten även om den är mjuk.

Äggseparerare – Du vet när du håller på och bakar och det står “två äggulor” i receptet. Det är lite pillrigt det där med att separera äggulan från vitan. Denna fiffiga pryl fungerar som så att du kläcker ägget i en bunke och med separeraren, som fungerar lite som en pipett, suger upp äggulan. Därefter är det bara att klämma på “blåsan” igen för att det ska åka ut. Kom ihåg att äggulan måste vara hel när du gör detta, annars fungerar det inte.

Pinnsammanhållare – De två tidigare tipsen är måhända inte de allra mest viktiga prylarna i världshistorien, men de har funktioner. Detta sista tips kan väl dock ses som del av avdelningen ‘lite onödiga, men ändå finurliga’-prylar. Har du problem med att äta din sushi med pinnar? Pinnsammanhållaren löser problemet genom att stabilisera upp anrättningen och förenkla det hela – en bekvämlighetsåtgärd i vardagen.

Jordgubbssnoppare – Alla älskar vi väl jordgubbar när sommaren är kommen, men lite tråkigt är det ju med den där biten i mitten som ibland förtar lite av den goda smaken. Här har du en perfekt lösning på problemet. En söt produkt och ack så effektiv.

Hamburgerpress – På samma sida som jordgubssnopparen så hittar du en smart dubbel hamburgerpress. Att fixa hamburgare med bara händerna är förstås inga problem, men detta smarta redskap gör att du kan fixa formen på dem så att de ser ut som vore de gjorda av restaurangchefen själv.

This entry was posted in Tips.