Få bort stubbarna från den senast trädfällningen

Det är en bra idé att ta bort träd som står för nära huset av flera anledningar. För det första slipper du få en massa löv och barr på taket på huset. Det är något som du sedan måste borsta bort. För det andra kan rötter från trädet skada grunden på huset om det växer ytligt.

Stubbar bör du också ta bort eftersom myror och insekter gärna bygger bo i dem. Hästmyror gillar gamla ruttna stubbar. Sådana vill du inte ha i närheten av huset eftersom de är skadedjur som äter upp huset utifrån och in.

Lättast att anlita hjälp

Du kan givetvis försöka gräva upp stubbar på tomten för hand, men det är ett större jobb än du kanske tror. Efter ett par stycken kommer du säkert att ångra dig eftersom det är fysiskt jobbigt och tidskrävande. Rötter från stubbar kan gå djupt ner i marken.

Istället kan du med fördel hyra en firma som tar med sig en stubbfräs. Den sågar bort stubben strax under marknivå. Efter det kan du lägga på lite jord och så lite gräsfrön för att få en enhetlig gräsmatta. Om du är intresserad av att få hjälp med stubbarna på din tomt kan du ta en titt på nätet.

This entry was posted in Tips.