Byte av ljuskällor i ditt hem

Varje rum har sin egen karaktär och uppfyller olika behov i ditt hem. Samma sak gäller belysningen. Vilken belysning du väljer sätter tonen i rummet och skapar både stämning och trivsel. Vi kan även förvandla rummets yta genom att belysa vissa saker och rikta belysningen strategiskt.

Ljusets betydelse

Många gånger underskattar vi ljusets påverkan på oss människor och vårt mående. I Sverige har vi mörka dagar under vinterhalvåret som har en negativ inverkan på oss. Vi tenderar att bli deprimerade och känna oss innestängda. Vad vi behöver är bra ljus för att existera och fungerar på ett effektivt sätt.

Skapa olika ljuskällor i ditt hem

Ett tips är att skapa oaser av ljus i rummen. Det räcker inte bara med en enda stor taklampa, utan välj att placera mindre ljuskällor på olika platser. Sätt till exempel bordslampor i fönstren, golvlampor vid läsfåtöljen och spotlights i köket. Vissa utrymmen behöver skarp belysning såsom badrum och kök vid vissa tillfällen. Men glöm inte att skapa en mysbelysning där också för ökad trivsel.

Glöm för all del inte att se över belysningen i din trädgård. Den fungerar på samma sätt som i ett rum. Skapa olika ljusenheter som framhäver din växtlighet. För tips och bra inspiration, titta och handla här.

This entry was posted in Tips.