Planering för tapetsering av något rum hemma

Att planera för tapetsering av ett rum hemma är en central uppgift för att säkerställa att resultatet blir precis så som du önskar. Det finns många saker att tänka på när du planerar en tapetsering. Genom att förbereda dig på rätt sätt kan du undvika problem under processen och se fram emot ett tillfredsställande resultat.

Analysera rummet

Först och främst, bestäm vilket rum som ska tapetseras och vad du önskar för resultat. Vill du ha ett mönster som är i en speciell färg eller stil? Vilka färger passar rummets befintliga inredning och möbler? Dessa frågor bör du besvara innan du väljer tapeterna. Valet av tapet kan du göra online där du kan gå igenom ett stort utbud hos Walldorado.com.

Mät och förbered väggarna

Ett annat viktigt steg i planeringen är att ta måtten på rummet och kontrollera hur mycket tapet som behövs. Idag finns det mobilappar som du kan använda vid mätning. Det kan vara svårt att få rätt mängd, så köpa gärna lite extra för säkerhets skull.

Innan du börjar tapetsera behöver du förbereda ytan som ska täckas. Det innebär att rengöra väggarna och att ta bort alla befintliga spikar och skruvar för att undvika eventuella hål i tapeten.

This entry was posted in Tips.