Hemstädning – rätt i tiden

Vem vill inte komma hem till ett nystädat hem som glänser och luktar fräscht! I dagens stressiga och uppbokade samhälle kan det vara skönt att slippa bråka om vem som ska göra vad, när tiden inte räcker till för att hålla hemmet skinande. Genom att leja bort städningen skapas en hel del tid att lägga på roligare saker.I dag har det blivit trendigt och inne att anlita städhjälp och det hör mer till vanligheten idag att ha städhjälp. Det är inte lägre en klassfråga att anlita städhjälp utan många “vanliga” familjer har det på abonnemang och nyttjar det varje vecka. I och med att RUT avdraget infördes 2009 har det öppnat dörrar för många att ha råd att anlita städhjälp. RUT avdraget gör så att du som privatperson får göra en skattereduktion på halva arbetskostnaden vilket är riktigt bra. På skatteverket.se hittar du bra information om vad som gäller vid RUT avdrag och hur du går till väga för att ansöka om det.HemstädningEftersom efterfrågan av städhjälp ökat markant de senaste året har även utbudet av städfirmor ökat, vilket ibland kan göra att man kommer i kontakt med oseriösa företag. Därför är det bra att kolla upp firman man anlitar ordentligt. Några bra punkter att kolla är;

  •  F-skattsedel – Om företaget har F-skattsedel vilket innebär att de skattar gentemot Skatteverket. Har företaget inte F-skattsedel ska du inte anlita dem. Det är också viktigt att de har F-skattsedel för att kunna göra RUT-avdraget.
  • Ansvarsförsäkring – Men ansvarsförsäkring menas att företaget som utför städningen tecknar en försäkring som täcker eventuella skador i ditt hem. Det är alltid bra att de har om olyckan är framme.
  • Betalningförmåga – Du kan kolla vad företaget har för kreditvärdighet. Har de AAA innebär det att de har hög betalningförmåga. Har de istället kreditvärdighet C skulle vi avråda er att anlita dem.