Tips för dig som vill bygga en altan till sommaren

Har du förmånen att ha en trädgård eller en uteplats har du säkerligen övervägt att bygga ett däck eller altan någon gång.

Eventuellt tillhör du de som avstått eftersom du tänker att det är alltför mycket jobb. Faktum är att det är ett enklare projekt än många tror. Dessutom kan det vara riktigt roligt att genomföra, och en altan kräver inga tillstånd i regel.

Så kommer du igång

Börja med att bestämma var du vill anlägga ditt däck eller din altan. Kom att undersöka marken ordentligt. Du vill nämligen att altanen ska bli så stadig som möjligt och inte sjunka med tiden. När du sedan bestämt storleken på altanen är det dags att införskaffa material.

Du kan handla i denna butik och samtidigt passa på att skaffa inspiration till delmoment i byggandet. Exempelvis när det kommer till utförandet av eventuella räcken eller om du vill ha detaljer med snickarglädje.

Sätt igång i tid

Om du arbetar med ditt byggprojekt under kvällar och helger bör du ändå räkna med att det kommer ta ett par veckor innan altanen är klar. Eftersom du gissningsvis vill att den står färdig lagom till försommarens första riktigt bra väder så bör du påbörja ditt projekt så tidigt som möjligt på våren.

This entry was posted in Tips.