Modern touch på vardagsrummet

VardagsrumEtt stort vardagsrum med generöst tilltagna sociala ytor i bostaden är ett måste. Här ska du både kunna ta emot gäster och visa upp din bostad från sin stilrenaste sida, samtidigt som du vill att rummet ska ge ett bekvämt och välkomnande intryck. Det ger dig och din familj det perfekta utrymmet att umgås och koppla av i. En plats att komma hem till.

För ett modernt, stilrent men ändå hemtrevligt intryck vill man börja med själva rummet. En enklare vit nyans på väggarna låter rummets form och inredning tala för sig. Ett mer levande material som trä i golvet kan bidra till en känsla av ljus och värme. Den som vill hoppa på den senaste retrotrenden och föredrar den ombonade brittiska stilen kan också välja en mönstrad tapet med textilkänsla. En klassisk läsfåtölj med öronlappar och ett smakfullt bibliotek passar bra in i den stilen.

För den som vill vara mer flexibel kan det istället löna sig att arbeta mycket med färgstarka textilier i möbler, gardiner och inredningsdetaljer. Detta ger dig stor möjlighet att variera och med enkla medel sätta din personliga och hemtrevliga prägel på inredningen. Glöm inte belysningen! Hur du ljussätter ditt vardagsrum med en bra placering av snygga lampor, välriktade spotlights och rätt gardiner, är helt avgörande för hur rumsupplevelsen blir och vilka detaljer som framträder.

TV-apparaten har gått från att vara en grå och trist möbel att samlas kring, till att vara en platt yta som lätt kan gömmas undan vid väggen och tar väldigt lite plats i rummet. Idag kan du som vill ha tillgång till den senaste tekniken bygga en hemmabioanläggning med stor bildyta, anpassad för 3D-film och med fantastiskt surroundljud, som trots detta med hjälp av smarta möbler och kabellösningar till stor del kan gömmas undan. Detta är viktigare än någonsin idag när hemmet fylls av allt mer hemelektronik.